• 30 jaar ervaring
  • Geen wachtijden
  • Zonder verwijzing van huisarts

Steunzolen

Denkt u steunzolen nodig te hebben? Steunzolen kunnen een groot verschil maken in uw dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan het corrigeren van knie- en rugproblemen. In deze blog geven we antwoord op al uw vragen over steunzolen. Waar kunt u steunzolen aanmeten of laten maken? Wat zijn de voordelen? We nemen het allemaal met u door!

Inhoudsopgave

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen, ook wel inlegzolen, orthopedische zolen, of podotherapeutische zolen genoemd, zijn inlegstukken voor uw schoenen. Ze bieden extra ondersteuning aan uw voeten en kunnen veel fysieke problemen verhelpen. Ze zijn speciaal ontworpen om verschillende voetproblemen aan te pakken door de voetboog te ondersteunen, de druk gelijkmatig te verdelen en de juiste uitlijning van de voeten te bevorderen.

Welke klachten kunnen steunzolen verhelpen?

Steunzolen kunnen een hoop voetproblemen verlichten en uw leven een stuk comfortabeler maken. Heeft u last van pijn onder de hiel, oftewel hielspoor? Of misschien een pijnlijke peesplaat onder uw voet, wat fasciitis plantaris wordt genoemd? Steunzolen kunnen daarbij helpen. Ze zijn ook geweldig voor pijn in de bal van de voet, metatarsalgie dus. Verder corrigeren ze het naar binnen of juist naar buiten rollen van uw voeten, wat vaak pijn in de knieën, heupen of rug veroorzaakt. Als u platvoeten heeft of juist hele hoge voetbogen, zijn steunzolen echt een uitkomst. Ze bieden extra ondersteuning en zorgen dat de druk beter verdeeld wordt. Dit verbetert uw houding en maakt lopen een stuk aangenamer. Kortom, steunzolen kunnen echt een verschil maken in uw dagelijks leven en zorgen voor minder pijn en meer plezier bij het bewegen.

Voor- en nadelen van steunzolen

Steunzolen kunnen echt een uitkomst zijn voor veel mensen. Of u nu vaak last heeft van pijnlijke voeten, knieën, heupen of rug, steunzolen kunnen vaak helpen. Ze geven extra steun en verbeteren de manier waarop uw lichaam uitgelijnd is. Dit zorgt ervoor dat u beter kunt bewegen en minder pijn voelt. Steunzolen kunnen ook helpen om problemen zoals platvoeten of hoge voetbogen te voorkomen of te verlichten. Daarnaast kunnen ze sporters helpen om beter te presteren door extra demping en stabiliteit te bieden. Maar er zijn ook wat nadelen. Het kan even duren voordat u gewend bent aan de steunzolen, en ze kunnen in het begin oncomfortabel zijn. Op maat gemaakte steunzolen kunnen ook prijzig zijn en passen niet altijd in al uw schoenen, waardoor u misschien nieuwe schoenen moet kopen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van steunzolen op een rij, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Voordelen Nadelen
Verlichten van voet-, knie-, heup- en rugpijn Wennen aan steunzolen kan tijd kosten
Bieden extra ondersteuning en stabiliteit Beginnen soms oncomfortabel te voelen
Verbeteren de uitlijning van het lichaam Op maat gemaakte steunzolen zijn vaak duur
Voorkomen van veelvoorkomende voetproblemen Niet altijd passend in alle schoenen
Verbeteren sportprestaties Mogelijk nieuwe schoenen nodig
Helpen bij platvoeten en hoge voetbogen Vereisen soms een consult met een specialist

Een podotherapeut nodig?

Vraag een afspraak aan en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen

  • Afspraak binnen 24 uur
  • 30 jaar ervaring

Steunzolen kopen of op maat laten maken

We krijgen vaak de vraag: moet ik steunzolen kopen of ze op maat laten maken? Het antwoord hangt echt af van uw specifieke situatie. Heeft u milde klachten of wilt u gewoon wat extra ondersteuning? Dan kunnen kant-en-klare steunzolen een goede en betaalbare oplossing zijn. Deze zijn vaak direct beschikbaar en kunnen snel verlichting bieden. Maar als u serieuze voetproblemen heeft, zoals hevige pijn of specifieke aandoeningen zoals platvoeten of fasciitis plantaris, dan zijn steunzolen op maat vaak de beste keuze. Deze worden precies aangepast aan uw voeten en bieden de ondersteuning die u echt nodig heeft. Het kan wat duurder zijn, maar de investering in uw comfort en gezondheid is het vaak meer dan waard. Bij ons in het centrum kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend advies, zodat we samen kunnen kijken wat het beste bij u past.

Hoe worden steunzolen gemaakt?

Het begint allemaal met een goede analyse van uw voeten. We maken een 3D-scan of een afdruk, zodat we precies kunnen zien waar uw voeten extra ondersteuning nodig hebben. Vervolgens gebruiken we die gegevens om steunzolen op maat te maken. Dit betekent dat we de vorm en het materiaal aanpassen aan wat uw voeten nodig hebben. De steunzolen worden gemaakt van duurzame materialen die zowel stevig als comfortabel zijn. Nadat ze klaar zijn, kunt u ze komen passen en zorgen we ervoor dat ze perfect zitten. Dit hele proces zorgt ervoor dat u steunzolen krijgt die echt passen bij uw voeten en uw levensstijl. Kom gerust eens langs om te zien hoe het werkt!

Verschillende soorten steunzolen

Bij Het Steunzolen Centrum zijn er allerlei soorten steunzolen voor verschillende behoeften. Zo hebben we bijvoorbeeld steunzolen voor dagelijks gebruik die zorgen voor extra comfort en ondersteuning tijdens het lopen en staan. Voor sporters hebben we speciale sportsteunzolen die de impact op uw voeten verminderen en blessures helpen voorkomen. Heeft u last van specifieke klachten zoals platvoeten of hielspoor? Dan zijn er steunzolen die speciaal daarvoor ontworpen zijn. Er zijn ook steunzolen die extra demping bieden voor mensen die veel lopen of staan voor hun werk. Het is belangrijk dat u de juiste steunzolen kiest die passen bij uw levensstijl en voetproblemen. Kom gerust langs voor advies, we helpen u graag de perfecte steunzolen te vinden die uw voeten blij maken!

Steunzolen voor sport

Sporten is geweldig voor uw gezondheid, maar kan ook belastend zijn voor uw voeten. Bij Het Steunzolen Centrum zien we vaak sporters met klachten die met de juiste steunzolen opgelost kunnen worden. Of u nu hardloopt, voetbalt, tennist of een andere sport beoefent, de impact op uw voeten is groot. Steunzolen speciaal voor sport geven extra demping en stabiliteit, waardoor uw voeten beter beschermd zijn tegen blessures. Ze helpen ook om uw voeten goed uit te lijnen, wat doorwerkt naar uw knieën, heupen en rug. Dit zorgt ervoor dat u beter presteert en minder kans heeft op overbelasting. Als u merkt dat u vaak pijn of vermoeidheid in uw voeten hebt na het sporten, kunnen sportsteunzolen een wereld van verschil maken. Kom gerust langs voor advies, we kijken graag met u mee naar de beste oplossing voor uw sportieve activiteiten.

Wat kosten steunzolen?

De prijs van steunzolen kan behoorlijk verschillen en is afhankelijk van of u kiest voor kant-en-klare zolen of steunzolen op maat. Kant-en-klare steunzolen zijn meestal goedkoper en beginnen rond de €20 tot €50 per paar. Deze zijn een goede optie als u wat extra comfort en ondersteuning zoekt. Steunzolen op maat zijn duurder, meestal tussen de €150 en €300, omdat ze speciaal voor uw voeten worden gemaakt. Dit maatwerk biedt echter de beste ondersteuning en kan echt helpen bij specifieke voetproblemen. Vergeet niet dat sommige zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoeden, dus het is altijd slim om even uw polis te checken!

Worden steunzolen vergoed?

Veel mensen vragen zich af of steunzolen vergoed worden door hun zorgverzekeraar. Het goede nieuws is dat er vaak een vergoeding mogelijk is, afhankelijk van uw verzekering en de polisvoorwaarden. Bij de meeste aanvullende verzekeringen is er een vergoeding voor steunzolen, maar het bedrag kan variëren. Soms krijgt u een vast bedrag per paar vergoed, en soms een percentage van de kosten. Het is belangrijk om even te kijken wat er precies in uw polis staat en eventueel contact op te nemen met uw verzekeraar voor de details. Bij Het Steunzolen Centrum helpen we u graag met het uitzoeken van uw vergoedingsmogelijkheden en het indienen van de juiste papieren. Zo kunt u zonder zorgen profiteren van de ondersteuning die steunzolen bieden!

Steunzolen laten maken? Maak een afspraak!

Denkt u eraan om steunzolen te laten maken of te laten aanmeten? Bij Het Steunzolen Centrum helpen we u graag verder. We beginnen met een uitgebreide analyse van uw voeten. Tijdens een afspraak kijken we goed naar uw voeten en bespreken we uw klachten en wensen. Daarna maken we een 3D-scan of een afdruk, zodat de steunzolen precies op maat gemaakt worden. Zo krijgt u steunzolen die perfect passen en echt de ondersteuning bieden die u nodig heeft. Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak. We zorgen ervoor dat u weer comfortabel en zonder pijn kunt lopen!

Inhoudsopgave
Artikel delen

Andere interessante artikelen

Wat is podotherapie?

Wat is het verschil tussen podoloog en podotherapeut?

Schoenadvies: 12 tips om uw pijn te verlichten

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.