• 30 jaar ervaring
  • Geen wachtijden
  • Zonder verwijzing van huisarts

Wat is podotherapie?

Podotherapie draait om het oplossen en voorkomen van voetproblemen. Bij Het Steunzolen Centrum helpen we je om je voeten gezond en pijnvrij te houden. Onze podotherapeuten kijken goed naar je voeten en maken steunzolen die precies bij jou passen. Of je nu last hebt van hielspoor, platvoeten of vermoeide voeten, wij weten raad. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over podotherapie!

Inhoudsopgave

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut doet veel meer dan alleen steunzolen maken. Ze analyseren je manier van lopen, onderzoeken je voeten en stellen vast wat de oorzaak is van je klachten. Op basis hiervan maken ze een persoonlijk behandelplan. Dit kan bestaan uit verschillende therapieën zoals oefeningen, taping, en adviezen over het juiste schoeisel. Daarnaast kunnen ze je begeleiden bij het aanpassen van je dagelijkse routines om de druk op je voeten te verminderen.

Ook maken ze op maat gemaakte steunzolen die specifiek zijn afgestemd op jouw voeten en problemen. Het doel van een podotherapeut is om jouw voetproblemen te verhelpen en te voorkomen dat ze terugkomen, zodat je weer pijnvrij kunt bewegen. Of je nu last hebt van hielspoor, platvoeten, eeltvorming of andere voetklachten, de podotherapeut heeft de expertise om je te helpen. Bij Het Steunzolen Centrum staan we klaar om je de beste zorg en begeleiding te bieden voor gezonde en gelukkige voeten.

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog zit voornamelijk in hun opleiding en het type behandelingen dat ze bieden. Een podotherapeut heeft een vierjarige hbo-opleiding gevolgd en is gespecialiseerd in de behandeling van medische voet- en houdingsproblemen. Ze kunnen niet alleen steunzolen maken, maar ook medische ingrepen uitvoeren, zoals het behandelen van ingegroeide teennagels en het geven van injecties. Een podoloog daarentegen heeft meestal een kortere opleiding en richt zich vooral op de verzorging van de voeten en het adviseren over goed schoeisel. Hoewel beide professionals zich bezighouden met voetklachten, heeft de podotherapeut meer medische kennis en bevoegdheden om complexere voetproblemen te behandelen. Bij Het Steunzolen Centrum werken we samen met beide specialisten om je de meest complete zorg voor je voeten te bieden.

Deze klachten verhelpt u met podotherapie

Podotherapie is een superhandige manier om van allerlei voet- en houdingsproblemen af te komen. Vaak beseft u niet hoeveel invloed uw voeten hebben op hoe u zich voelt en beweegt. Voetklachten kunnen doorwerken naar uw knieën, heupen en rug, en kunnen zelfs uw dagelijkse bezigheden flink in de weg zitten. Bij Het Steunzolen Centrum snappen we hoe vervelend dit kan zijn en we staan klaar om u te helpen. Onze podotherapeuten kijken goed naar hoe u loopt en vinden zo de oorzaak van uw klachten. Met een persoonlijk behandelplan zorgen we ervoor dat u weer zonder pijn en met plezier kunt bewegen.

Met podotherapie kunt u een hoop verschillende klachten verhelpen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die we behandelen:

  • Hielspoor
  • Platvoeten
  • Scheefstand van de tenen
  • Pijn door eelt of likdoorns
  • Vermoeide voeten
  • Pijnlijke enkels
  • Knie-, heup- en rugpijn
  • Sportblessures

Een podotherapeut nodig?

Vraag een afspraak aan en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen

  • Afspraak binnen 24 uur
  • 30 jaar ervaring

Wat kost podotherapie?

De kosten van podotherapie kunnen verschillen, afhankelijk van wat u nodig heeft. Bij Het Steunzolen Centrum zijn we helder over de prijzen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Een consult bij de podotherapeut kost meestal tussen de €40 en €60, en voor op maat gemaakte steunzolen betaalt u ongeveer tussen de €100 en €150. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten voor podotherapie, dus het is handig om uw verzekering te checken. U kunt bij ons altijd een vrijblijvende prijsopgave krijgen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. We helpen u graag om weer zonder pijn en comfortabel te lopen.

Wordt podotherapie vergoed?

Podotherapie wordt vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Dat is eigenlijk afhankelijk van uw verzekering. De meeste aanvullende verzekeringen dekken consulten en op maat gemaakte steunzolen. Het is handig om uw polis te checken of even contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te zien wat er precies vergoed wordt. Bij Het Steunzolen Centrum helpen we u graag met het uitzoeken van uw vergoedingen en geven we duidelijke informatie over de kosten, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zo kunt u zich helemaal richten op uw herstel en comfort.

Inhoudsopgave
Artikel delen

Andere interessante artikelen

Wat is het verschil tussen podoloog en podotherapeut?

Schoenadvies: 12 tips om uw pijn te verlichten

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.